Over de Zaanse Zomerschool

De Zomerschool ziet er ook dit jaar anders uit. Door de corona crisis hebben we onze plannen bijgesteld. Het doel van de Zomerschool is leerlingen de kans te bieden om de leerstof van het afgelopen schooljaar te onderhouden, weggezakte kennis op te halen en zo een aanvulling te leveren op de al  geleerde leerstof. De nadruk ligt op het onderhoud van de (Nederlandse) taalvaardigheid. Hier hebben dit jaar veel meer leerlingen dan normaal behoefte aan. Daarom heeft het rijk extra geld beschikbaar gesteld om de Zomerschool uit te breiden. Er is in Zaandam een extra locatie én in Krommenie hebben we extra groepen kunnen maken. Totaal kunnen we weer 500 leerlingen plaatsen.

Op 12 juli beginnen we met een leuke opening.  Daarna gaan we snel van start. Er worden Bieb boeken uitgekozen om lekker in te lezen. De Bieb zorgt ervoor dat we extra boeken hebben zodat er voor iedereen wel een interessant of spannend boek te kiezen is. Taal en rekenen horen er ook bij. Superleuk zijn de dagelijkse sportlessen die door instructeurs van het Sportbedrijf Zaanstad worden gegeven, boot camp, kick fun, zumba zijn een aantal mogelijkheden. Na de lunch is het tijd voor workshops. Soms geven de juffen en meesters die zelf, soms komen er speciaal mensen van bijvoorbeeld FluXus op school of gaan de leerlingen erop uit. Kortom, er worden zo’n 20 workshops per middag georganiseerd! Na de afsluiting gaat iedereen om 14.30 uur weer naar huis en drinkt het team een kop thee en gaan we de volgende dag voorbereiden. Het team, nu bestaande uit 40 leerkrachten en onderwijsassistenten,  staat dagelijks klaar voor uw kind om het een bijzondere zomer te laten ervaren op de Zaanse Zomerschool!

Nederlands:

Turks ondertiteld: