Over de Zaanse Zomerschool

De Zomerschool ziet er dit jaar anders uit. Door de corona crisis hebben we onze plannen bijgesteld.

Het doel van de Zomerschool is leerlingen de kans te bieden om de leerstof van het afgelopen schooljaar te onderhouden, weggezakte kennis op te halen en zo een aanvulling te leveren op de al  geleerde leerstof. De nadruk ligt op het onderhoud van de (Nederlandse) taalvaardigheid.

Hier hebben dit jaar veel meer leerlingen dan normaal behoefte aan. Daarom heeft het rijk extra geld beschikbaar gesteld om  de Zomerschool uit te breiden.

Er komen in Zaandam én in Krommenie extra groepen, afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Op alle locaties zijn leerlingen van groep 3 t/m 8 welkom! We kunnen totaal 500 leerlingen plaatsen.

Er komt een derde locatie in Zaandam bij namelijk op De Spiegel. De verdeling over de scholen De Gouw en De Spiegel wordt door de Zomerschool gemaakt en die staat vast.

De leerlingen die nu al zijn ingeschreven zijn definitief geplaatst.

Nieuwe leerlingen worden door ouders ingeschreven, maar uitsluitend na overleg met de eigen school.

De Zomerschool is dit jaar gratis.  (Ouders die al hebben betaald krijgen hun geld terug, dat kan door de drukte nog even duren.)

We maken er ook dit jaar weer een fijne en bijzondere tijd van voor leerlingen en team!

Het programma van de Zomerschool is wat aangepast. Zo vervalt de excursiedag, maar we gaan er voor zorgen dat de middagen heel erg leuk en leerzaam worden en als het mogelijk is ontvangen we veel gastdocenten of gaan we er ’s middags op uit.

Het nieuwe team, nu bestaande uit 40 leerkrachten en onderwijsassistenten,  staat er klaar voor om uw kind een bijzondere zomer te laten ervaren op de Zaanse Zomerschool!