Over de Zaanse Zomerschool

Elk kind is in principe welkom op de Zaanse Zomerschool, maar volgens directeur Margreet Dekker zijn het vooral drie groepen kinderen die de zomerschool bezoeken. De eerste groep bestaat uit leerlingen die echt moeten worden bijgespijkerd. Dat zijn soms kinderen die in de vakantie geen Nederlands spreken omdat hun ouders bijvoorbeeld alleen Arabisch kunnen. Voor hen is de zomerschool goed om taal en lezen bij te houden. De tweede groep bestaat uit kinderen die,om welke reden dan ook, niet op vakantie gaan en zes weken thuis blijven. Dan is lekker bezig blijven en met andere kinderen spelen en leren een fijne optie. Er zijn ook leerlingen, de derde groep, die gewoon heel graag naar school willen blijven gaan en dat komt vaker voor dat u misschien denkt!

Er zijn tien groepen van elk maximaal 25 kinderen. Elke groep heeft een leerkracht en een onderwijsassistent.

Margreet Dekker: ‘Sinds een aantal jaar kunnen ook kinderen uit groep 8 bij ons terecht. Ze krijgen les in vakken die ze straks in de brugklas hebben. Dat zorgt voor een betere overgang naar de middelbare school.’