Programma

 

 

Maandag 18 juli t/m vrijdag 5 augustus 2022

Hoe ziet een zomerschooldag eruit? ‘’s Morgens staan taal en rekenen op het programma’, vertelt Margreet Dekker, die zelf elke dag aanwezig is. ‘Bij lekker weer geven we de lessen vaak buiten. Daarna komen er meestal sportinstructeurs voor de sportlessen. ‘s Middags zijn er leerzame workshops, sportactiviteiten of gaan we op een culturele excursie, bijvoorbeeld naar het gemeentehuis of de Zaanse Schans. Om 14.30 uur is de schooldag afgelopen. Dan is er nog genoeg tijd om thuis leuke dingen te doen.’ Sportbedrijf Zaanstad verzorgd de sportlessen en sportactiviteiten. De zomerschool werkt ook samen met Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), om de leerlingen te leren wat gezonde voeding is. Ze krijgen allemaal een bidon waaruit ze de hele dag water kunnen drinken. Daarnaast komen consulenten van de Bieb helpen bij de taallessen. Ook veel ouders vinden het leuk mee te werken aan de verschillende activiteiten. Voor ouders organiseren we in de morgen een aantal workshops.

Een dag per week, meestal op woensdag gaan we een dagje weg naar een museum, dierentuin of iets anders interessants dat aansluit bij het thema van de Zaanse Zomerschool.

We weten nog niet zeker of we ons programma helemaal kunnen uitvoeren i.v.m. de coronamaatregelen.

maandag t/m vrijdag:
09.00 uur    lezen
09.30 uur     taal
10.30 uur     sport
11.00 uur     pauze
11.30 uur     rekenen
12.30 uur     lunch pauze
13.00 uur     middag activiteiten
14.30 uur     naar huis

We verwachten dat je alle dagen op tijd op school bent. Ziek? Dat is pech! Maar wel even voor half 10 af bellen a.u.b.!

Neem voor alle dagen een gezond lunchpakketje mee.

Sportkleding kan op school blijven, je hebt het elke dag nodig!  Op school heb je geen mobiele telefoon nodig. Laat hem lekker thuis!

     wij werken verder samen met: