Nieuwsbrieven

Dag allemaal,

    De Zomerschool zit er alweer op. Wat hebben we het weer fijn met elkaar gehad. We hebben ook zoveel meegemaakt. Meisjes en jongens,  jullie waren top! Jullie hebben allemaal goed je best gedaan om veel te leren en er samen een paar goede weken van te maken. Ik hoop dat jullie ook meer te weten zijn gekomen over onze geschiedenis. Elke groep is daar op zijn eigen manier mee aan de slag  gegaan. Met eten, kleding, kunst, communicatie en sport. En niet te vergeten onze excursies naar het Archeon, Zuiderzee Museum, Spelerij of Beeld en Geluid. Op Facebook kun je nog foto’s zien die we hiervan hebben gemaakt.

Ga nu maar lekker genieten van de zomervakantie, blijf lezen (je weet nu dat je altijd naar de Bieb kunt om een leuk boek te halen) Blijf ook lekker sporten. (het Sportbedrijf is ook bij jullie in de buurt met leuke spelen!) en voor over een paar weken wens ik jullie allemaal een goede start op je eigen basisschool.

Tot volgend jaar op de Zaanse Zomerschool die weer van 15 juli t/m 2 augustus 2019 gehouden wordt . De digitale  inschrijving begint op 1 april via de website www.zaansezomerschool.nl

Namens het team wil ik iedereen  bedanken die zich afgelopen weken heeft ingezet voor de leerlingen van onze school!

Margreet Dekker, directeur Zaanse Zomerschool.

=====================================================================================

Nieuwsbrief 3 (laatste)

Beste ouders,

Hierbij ontvangt u de informatie over volgende, alweer de laatste, week (6-10 augustus) van onze Zomerschool. De woensdag-excursies van deze week zijn heel verschillend.

In Zaandam gaat de groepen 4, 5 en 4/5 naar de Spelerij in Dieren. Dit is een stukje rijden en daarom vertrekken we al om half negen! Deze groepen zijn rond 16.00 uur terug.

Een unieke plek voor kinderen om te spelen en van alles te ontdekken. De Spelerij is ontworpen door kunstenaars en wordt continu aangepast vanuit nieuwe ingevingen. De plek om te spelen, glijden, en rennen, maar ook om vormen, voorwerpen en constructies te ontdekken.
Midden in De Spelerij staat De Uitvinderij, een werkplaats voor techniek en kunst. Hier maken kinderen zelf allerlei voorwerpen met verschillende materialen en ambachtsvaardigheden.

De groepen 6a, 6b en 7/8 uit Zaandam én de groepen 5 en 6 uit Krommenie gaan naar Beeld en Geluid in Hilversum. We vertrekken om 9.00 uur van school en zijn om 15.15 uur daar ook weer terug.

Verbreed je blik op media. Een kijkje achter de schermen van radio en televisie of werken aan mediawijsheid in een workshop? Beeld en Geluid biedt het. Met een bezoek aan de experience stappen je leerlingen zelf in de wereld van de media, staan ze op een podium of doen de regie van een optreden. Ze kunnen zelfs de hoofdrol spelen in een spannende achtervolgingsscène uit Flikken Maastricht.

De Krommeniese groepen 4 en 7/8 gaan naar het Muiderslot. Vertrek van school om 9.00 uur en terug om ongeveer 15.15 uur

        Geschiedenis in het echt!

Wij bieden een programma, gericht op de cultuur en het erfgoed van de middeleeuwen, de 17e en de 19e eeuw. Kinderen leren door vooral zelf te ervaren, bijvoorbeeld hoe een kasteel verdedigd werd. En natuurlijk horen ze over graaf Floris de Vijfde, bouwheer van het Muiderslot.

Een andere beroemde bewoner is de 17e-eeuwse schrijver P.C. Hooft. Met hem maken de leerlingen kennis in de Gouden Eeuw Rondleiding door het ingerichte museumdeel van het Muiderslot. Ons programma bestaat de Toren– en de Ridderroute. De Torenroute heeft als thema aanval en verdediging. Kinderen gaan op onderzoek uit in een interactieve speurtocht. De Ridderroute is gericht op het leven in 1285, toen Floris V zijn kasteel liet bouwen.

Extra informatie voor locatie KROMMENIE:

Omdat het volgende week weer erg warm weer wordt gaan we dinsdagmiddag nog een keer waterspelletjes doen op het schoolplein. Kinderen mogen zwemkleding en een handdoek meenemen en bijvoorbeeld water pistooltjes. Wij vullen de zwembadjes weer! Waterballonnen zijn niet toegestaan. Er is ook een lekkere ‘droge’ hoek, waar kinderen zich kunnen vermaken als ze willen opdrogen of niet nat willen worden. Het was vorige week erg zeer geslaagd, dus daar hopen we ook nu weer op!

Op donderdagmiddag gaan we met de hele school naar de Crommenije. Ook nu weer zwemkleding en handdoek meenemen. In een tas of het rugzakje. De kinderen dragen dit zelf. Om half 3 zijn we dan weer terug bij school.

Leerlingen die geen zwemdiploma hebben blijven in het Rosariumpark. Voor hen hebben we de aquarol besteld en daar mogen ze allemaal een keer in. Verder doen we gezellige spelletjes met elkaar.

Het is inmiddels traditie om de laatste vrijdag met de hele school samen te lunchen. We maken hier een wereldlunch van en vragen aan de ouders om hun kind iets te eten mee te geven om te delen. Als tips hierbij: het is leuk als dit eten iets is van uw eigen cultuur of iets dat uw kind lekker vindt; wat hoeveelheid betreft: voor ongeveer 6 personen. Bij alle groepslokalen hangen intekenlijsten bij de deur. 7/8 bespreken wat ze gaan maken of meenemen in de groep, dus deze leerlingen informeren hun ouders zelf.  Er is beperkte mogelijkheid om hapjes in de koelkast te bewaren. (1 koelkast voor hele school) We zijn ook nog op zoek naar picknick)kleden!

 Extra informatie voor locatie ZAANDAM:

Op donderdagmiddag gaan we per bus met de hele school naar de Crommenije. Ook nu weer zwemkleding en handdoek meenemen. In een tas of het rugzakje. De kinderen dragen dit zelf. Om half 3 zijn we dan weer terug bij school.

Leerlingen die geen zwemdiploma hebben blijven in het Rosariumpark. Voor hen hebben we de aquarol besteld en daar mogen ze allemaal een keer in. Verder doen we gezellige spelletjes met elkaar.

Het is inmiddels traditie om de laatste vrijdag met de hele school samen te lunchen. We maken hier een wereldlunch van en vragen aan de ouders om hun kind iets te eten mee te geven om te delen. Als tips hierbij: het is leuk als dit eten iets is van uw eigen cultuur of iets dat uw kind lekker vindt en wat hoeveelheid betreft voor ongeveer 6 personen. Bij alle groepslokalen hangen intekenlijsten bij de deur.

Dank je wel!

Hierbij wil ik alvast alle ouders en begeleiders bedanken die zich afgelopen weken hebben ingezet voor de leerlingen van de Zaanse Zomerschool. Mede dankzij u hebben we er weer een aantal fijne en leerzame weken van kunnen maken.

Graag vragen ik de ouders om het evaluatieformulier in te vullen. We gebruiken dit, samen met het evaluatieformulier van de leerlingen om de Zomerschool te verbeteren. Het formulier krijgt uw kind mee naar huis, graag na invullen op school inleveren.

Volgend jaar:

Ook volgend jaar is er weer een Zomerschool en wel van

maandag 15 juli t/m vrijdag 2 augustus 2019

De digitale inschrijving start 1 april via www.zaansezomerschool.nl .

Wij wensen u samen met de kinderen nog een fijn tijd in de zomervakantie.

Hartelijke groet van directie en team van de Zaanse Zomerschool 2018!

=====================================================================================================

Nieuwsbrief 2

Wij kijken terug op een goede eerste week. Het is verbazingwekkend hoe snel de groepen al hechte groepen zijn geworden en nieuwe vriendschappen zijn gemaakt.
Hierbij de informatie over volgende week (30 juli – 3 augustus)
We gaan op woensdag naar het Zuiderzee museum. Via de leerkrachten kunt u zich aanmelden als u als begeleider mee wilt gaan.  U begeleidt dan een groepje van 4-5 leerlingen. Wie hebben voor sommige groepen nog ouders nodig.
We vertrekken weer om 9.00 uur dus zorg ervoor dat uw kind op tijd op school is. Rond 15.15-15.30 uur zijn we weer terug.  We wachten NIET meer op leerlingen die te laat komen.
U geeft uw kind eten en DRINKEN mee voor het tienuurtje en de lunch. Aan het eind van de dag krijgen de kinderen nog een ijsje.
Om zoek raken te voorkomen worden fietssleutels ingeleverd, net als eventuele telefoons. Ook geld en snoep zijn niet nodig!
De bussen zijn rond 15.30 uur weer terug op school.
Verder:
Beide locaties, en ook elke individuele groep, hebben komende week een eigen programma. Hier volgt een overzicht.
Zowel in Krommenie als in Zaandam staat elke morgen koffie, thee en water voor ouders klaar. Er wordt hier steeds meer gebruik van gemaakt! Blijf ook even iets drinken als u tijd hebt.
Krommenie:
Krommenie gaat maandagmiddag in het Rosariumpark met het Zaans Sportbedrijf outdoor sportspelletjes doen. Gelukkig zitten hier ook wateractiviteiten bij.
Op vrijdag maakt groep 4 lunch voor groep 8 en zichzelf en groep 5 maakt lunch voor groep 6 en zichzelf.
Groep 5 heeft op dinsdag 31 juli een leesles van de Bieb en groep 6 heeft zo’n les op donderdag 2 augustus.
Zaandam:
Zaandam gaat donderdagmiddag in het Darwinpark met het Zaans Sportbedrijf outdoor sportspelletjes doen. Gelukkig zitten hier ook wateractiviteiten bij.
Op vrijdag maken de 2 groepen 6 en groep 7/8 weer de lunch voor en met elkaar klaar.
De groepen 4, 5 en 4/5 maken hun lunch in de Heemtuin. Ze hebben daarna een avontuurlijk programma.
Groep 4/5 heeft op dinsdag 31 juli een leesles van de Bieb en groep 5 heeft zo’n les op donderdag 2 augustus.
Maandagmorgen gaat groep 7/8 naar de Bieb in Zaandam. Daarom moeten de leerlingen deze dag op de fiets naar school komen.
Voor ouders in Zaandam is er dinsdag een informatiebijeenkomst over gezond eten met uw kind verzorgd door Jongeren op gezond gewicht. En op donderdag is er het taal café verzorgd door de Bieb en vrijdag kunt u lekker een uurtje sporten met een van onze sportinstructeurs. U bent welkom!
Namens team en directie: een fijn weekend!

====================================================================================================

Nieuwsbrief 1

Beste ouders,

Gisteren hadden we een leuke opening op de school. Daarna zijn de lessen van start gegaan. Allemaal nieuwe zaken natuurlijk: kennismaken met de groep en de leerkrachten, regels in de groep, leesboek kiezen en lekker sporten tussendoor en ’s middags oudhollandse spelletjes. We hopen dat de leerlingen het leuk vonden.

Woensdag:

Morgen hebben we onze eerste excursie. We gaan naar het Archeon.  Op 9.00 uur vertrekken de bussen vanaf school. Wilt u daarom zorgen dat uw kind echt op tijd in de klas is. Voor alle groepen hebben we begeleiders gevonden.

U geeft uw kind eten en DRINKEN mee voor het tienuurtje en de lunch. Aan het eind van de dag krijgen de kinderen nog een ijsje.

Om zoek raken te voorkomen worden fietssleutels ingeleverd, net als eventuele telefoons. Ook geld en snoep zijn niet nodig!

De bussen zijn tussen 15.15-15.30 uur weer terug op school.

I.v.m. het nemen van foto’s tijdens de zomerschool hebben we het volgende protocol: Leerkrachten nemen een beperkt aantal foto’s, die we bij thuiskomst eerst bekijken of er leerlingen opstaan waarvan ouders geen toestemming hebben gegeven deze foto te gebruiken.

Soms zullen we per groep een foto afdrukken, die komt dan in het mapje van uw kind.

Tijdens de excursies vragen we daarom ook begeleidende ouders geen foto’s te maken van de kinderen. Een foto van uw eigen kind mag uiteraard altijd.

Donderdag en vrijdag worden zeer warme dagen. We hebben ons programma aangepast en gaan ’s middags waterspellerjes doen. Hopelijk is het komende maandag dan weer iets beter van temperatuur.

Excursie volgende week: we gaan naar het Zuiderzee museum. Ook nu weer met de bus en het laatste stukje met de boot! Per groep hebben we leuke routes uitgezocht zodat we veel kunnen zien.

Ook hier kunnen ouders weer helpen door zich als begeleider aan te melden bij de leerkracht!

Informatie aan het begin van de Zaanse Zomerschool:

We beginnen maandag 23 juli om 9 uur. De dag is om 14.30 uur afgelopen. Op woensdag gaan we altijd op excursie. Dan komen we tussen 15.00-15.15 uur terug bij school.
U geeft uw kind iets te eten mee voor het tienuurtje en de lunch. Drinken hoeft niet, ze krijgen op school een bidon, die ze de hele dag mogen bijvullen met water.
Op vrijdag hoeft uw kind geen lunch mee te nemen, de lunch maken ze zelf klaar. (wel een tienuurtje!)
Het is ook handig om uw kind sportschoenen (denk om naam erop) mee te geven. Stop ze in een tas dat kunnen ze de 3 weken op school aan de kapstok hangen. Een telefoon is niet nodig.
U bent welkom op maandag de 23ste bij de opening, meteen om 9.00 uur.  De zomerschool is op 10 augustus om half 3 afgelopen.
Voor vragen over de inhoud van de lessen en het gedrag van uw kind kunt u terecht bij de groepsleerkrachten.
Bij ziekte e.d. verwacht ik dat u uw kinderen afmeldt:
Bel voor de Gouw met :     075-6164830
Bel voor de Evenaar met:  075 2010122
Via onze Website en Facebookpagina houden wij u regelmatig op de hoogte van alle activiteiten.
Deelname aan de Zaanse Zomerschool is definitief als het schoolgeld ten bedrage van € 30,00 p.p. is bijgeschreven op IBAN nr. NL 19 RABO 037.51.25.582 t.n.v. Zomerschool Zaandam o.v.v. de voor-en achternaam van uw kinderen.
Als u uw kind tijdens de zomerschoolperiode afmeldt, kunt geen schoolgeld meer terug krijgen. Dit geld is uiteraard al  uitgegeven aan de activiteiten.